Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σε κοινή γραμμή με την εργοδοσία η πλειοψηφία του εργατικού κέντρου Ναυπλίου


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Με  μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, που μιλά για ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 30/05/2018 με το κατάπτυστο πλαίσιο της ΓΣΣΕ και της «κοινωνικής» τους «συμμαχίας», που έχει σημαία τα συμφέροντα του κεφαλαίου και καμία σχέση με τις ανάγκες της εργατικής τάξης την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου που έγινε στις 25/05 με αφορμή και την απεργία στις 30 Μάη, η πλειοψηφία της διοίκησης σε απόλυτη συμφωνία με τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ, έδωσε για ακόμη μια φορά  τη στήριξη της  στη μεγαλοεργοδοσία προκειμένου πιο αποτελεσματικά να παίξουν το ρόλο του «κοινωνικού εταίρου», να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του, καλλιεργώντας τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας.
Η ξεπουλημένη φιλοεργοδοτική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, υιοθέτησε ολόκληρο το αντιδραστικό πλαίσιο που περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που θέλουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες για την κερδοφορία τους, για να βρουν νέες αγορές να επενδύσουν.
Για παράδειγμα, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, το κεφάλαιο θέλει να παρθούν και άλλα μέτρα που θα ενισχύουν την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων, θα αφαιρεθεί ό,τι απέμεινε από εργατικό δικαίωμα, να χτυπηθεί η συλλογική δράση, τα συνδικάτα, ό,τι δηλαδή εμποδίζει την κερδοφορία, για να υπάρχει πεδίο ελεύθερο.
 Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύσουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στις ανάγκες των μονοπωλίων Την ώρα που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν γονατίσει και τα κονδύλια για την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών μειώνονται δραστικά, να στηριχτούν ακόμα περισσότερο και όλα να δουλεύουν για τις ανάγκες των «υγιών επιχειρηματιών».
 Κόπτονται δήθεν για τη "μείωση της ανεργίας και αύξηση της ποιοτικής απασχόλησης", "μείωση φτώχειας και ανισοτήτων", όταν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κεφάλαιο είναι αυτό που δημιουργεί φτώχεια, ανεργία και ανατροπή στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, διευρύνοντας τη δουλειά μερικών ωρών, ανασφάλιστης εργασίας.


Κουβέντα δεν είπαν για το ζήτημα της αναπλήρωσης των μισθών, των συντάξεων, των απωλειών εργαζομένων και συνταξιούχων, ούτε για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων. Και φυσικά δεν προσπάθησαν καν να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας. Τα πέρασαν όλα στο «ντούκου» απαξιώνοντας το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται.
Στην αντίπερα όχθη ήταν ο εκλεγμένος που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ που τους κάλεσε να οργανώσουν την πάλη μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους για τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση με δικό τους πρόγραμμα δράσης. Πλαίσιο που θα περιέχει την πάλη για τις ΣΣΕ, την ΕΓΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία, στους πλειστηριασμούς, την απαίτηση για μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία.
Αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά ότι ο πραγματικός ρόλος της πλειοψηφούσας διοίκησης του Ε.Κ Ναυπλίου, είναι η υλοποίηση των  απαιτήσεων για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορία του, απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις στο κίνημα και να οργανώσουν την απεργία τους.
Απαιτούμε:
• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30                                                           
 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.